• Σκέφτεστε να κάνετε ανακαίνιση αλλά δε ξέρετε πόσο καιρό θα διαρκέσει η αναστάτωση στο σπιτι σας.

         Ευτυχώς μία μέρα προ της τοποθέτησης γίνεται το ξήλωμα της παλιάς ,την ίδια μέρα γίνεται το σπάσιμο των παλιών πλακιδίων και συγχρόνως δουλεύει εάν χρειαστεί υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος. Την επομένη το πρωί γίνεται η τοποθέτηση των νέων επίπλων κουζίνας ,η οποία ολοκληρώνεται την ίδια κιόλας μέρα. 

  • Πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να ξέρετε όταν θα φτάσετε απέναντι απο έναν επαγγελματία του είδους.

        Θα πρέπει να ζητάτε γραπτή προσφορά και τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνει (υλικό κατασκευής, προέλευση, διαστάσεις, χρόνο παράδοσης κτλ.) . Επίσης Θα πρέπει να γνωρίζετε την εγγύηση που δίνει ο κατασκευαστής και ποια μέρη της κουζίνας περιλαμβάνει. Εάν η εταιρία έχει εξειδίκευση στα έπιπλα κουζίνας και εάν τα στελέχη της έχουν την ανάλογη εμπειρία. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή τοποθέτηση και προσαρμογή της κουζίνας στον χώρο σας γι αυτό θα πρέπει να γίνετε από άρτια εκπαιδευμένα συνεργεία. Ζητάτε επιβεβαίωση για όσα ακούτε από τους πωλητές. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να διασταυρώνετε τις πληροφορίες που σας δίνουν ζητώντας τα τηλέφωνα πελατών τους. Έτσι θα έχετε μια πιο ρεαλιστική και ολοκληρωμένη άποψη για το προϊόν. Πολύ σημαντικό είναι να ρωτάτε πάντα πόσα χέρια έχουν μεσολαβήσει μέχρι να φτάσει το προϊόν στα δικά σας χέρια. Τέλος μην ζητάτε ποτέ τιμή τρέχοντος μέτρου αλλά τιμή πλήρους κουζίνας παραδομένης στο χώρο σας. Στην τιμή τρέχοντος μέτρου συνήθως δεν περιλαμβάνονται πολλά πράγματα και δίνεται παραπλανητική εικόνα στον πελάτη.

  • Κατορθώσατε να κάνετε τη μέτρηση του χώρου μόνοι σας και μέσω των φωτογραφιών έχετε εντοπίσει δυο τρία μοντέλα που σας αρέσουν. Τι πρέπει να κάνετε για να εκτιμήσετε το κόστος .

       Μπορείτε είτε να μας επισκεφθείτε και απο κοντά να συζητήσουμε όλες τις πιθανές εκδοχές σχεδιασμού και υλικών ,είτε να μας αποστείλετε μέσω mail ή fax την κάτοψη του χώρου σας και επισημαίνοντας κάποια μοντέλα που σας αρέσουν να μελετήσουμε τις επιθυμίες σας ,με αποτέλεσμα εντός 1-2 ημερών να έχετε σε ηλεκτρονική μορφή την/τις προσφορές σας. 

  • Πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να ξέρει ο επαγγελματίας που απευθύνεστε.

       Θα πρέπει να ξέρει αν η κουζίνα είναι ενιαία με το σαλόνι. Εάν τα έπιπλα είναι μοντέρνα ή κλασσικά κι αν επιθυμείτε να τʼ αλλάξετε στο προσεχές μέλλον. Το χρώμα του πατώματος και γενικά τα χρώματα που θα μπουν στο χώρο. Εάν θα βάλετε τις ηλεκτρικές συσκευές που έχετε ή θα πάρετε καινούργιες (ελεύθερες ή εντοιχιζόμενες). Επίσης τον αριθμό και ποιες συσκευές και μικροσυσκευές θα μπουν στο χώρο.
Τον προσανατολισμό της κουζίνας. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζει των αριθμό των μελών της οικογένειας για να οργανώσει καλύτερα την εργονομία του χώρου.
Όσο πιο πολλές πληροφορίες έχει ο σχεδιαστής για το χώρο και για το πώς φαντάζεστε εσείς την κουζίνα σας, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε.

 

123